Пентагонът публикува официални кадри на НЛО

0
288

Пентагонът публикува три кратки видеа на “неидентифициран въздушен феномен”, които първоначално бяха показани от частна компания няколко години по-рано, съобщи “CNN”.

На кадрите се виждат бързодвижещи се неидентифицирани летящи обекти, заснети от инфрачервени камери. Две от тях съдържат реакциите на военни служители, които са удивени от скоростта, с която се движат обектите. Единият от военните се чуди, дали е възможно обектът да е дрон.

По-рано през септември Военноморските сили на Съединените щати потвърдиха автентичността на кадрите. С официалното публикуване на кадрите флотът цели “да разсее всякакви съмнения от страна на обществеността относно автентичността на кадрите, както и да даде отговор на въпроса, дали има други такива”, обяви говорителят на Пентагона Сю Гоф. 

“След направен обстоен преглед от страна на Пентагона установихме, че некласифицираните кадри не разкриват информация относно чувствителни системи”, коментира Гоф в изказването, допълвайки: “както и че не са свързани с последващи разследвания за нарушаването на военното въздушно пространство на САЩ от страна на неидентифициран въздушен феномен”.

Флотът вече разполага с официални инструкции за докладването на потенциални НЛО от страна на военноморските пилоти. 

Заснетите от флота кадри бяха първоначално публикувани в периода между декември 2017 и март 2018 от “Звездната академия по изкуствата и науките”, която се занимава с изследването на неидентифицирани въздушни феномени и чийто съосновател е бившият музикант от американската рок банда “Blink 192” Том Делонг. 

През 2017 единият от пилотите, който бе свидетел на неидентифицираните летящи обекти през 2004, коментира за “CNN”, че обектите са се движили по начин, който не може да обясни.

“С доближаването ми до него… то бързо ускори на юг, след което изчезна за по малко от две секунди”, споделя пенсионираният пилот на Военноморските сили на САЩ Дейвид Фрейвър. “Движението му бе изключително рязко подобно на топче за пинг-понг, удрящо се в стена и отскачащо в противоположната посока”.

Пентагонът има опит в изследването на кадри на срещи с неидентифицирани обекти от вече преустановената секретна правителствена програма, стартирана от бившия сенатор на Невада Хари Рейд. Програмата е съществувала за периода между 2007 и 2012 по данни Пентагона, като е била разпусната, за да се освободи финансов ресурс за по-приоритетни проекти на правителството. 

Въпреки това бившият началник на секретната програма Луис Елисондо коментира за CNN през 2017, че “има много убедителни доказателства, че може би не сме сами”.

“Тези самолети (нека ги наричаме така) демонстрират способности, които към момента са отвъд технологичните възможности на военните сили на Америка и с които не сме се сблъсквали досега”, коментира Елисондо за обектите, които са разследвали. Той добавя още, че е напуснал Министерството на отбраната в знак на протест срещу секретността на програмата и вътрешните борби за финансирането й.

В понеделник сенатор Рейд коментира в публикация в Туитър, че е “доволен”, за това че от Пентагона официално са публикували видеата, но добави, че това “е едва върхът на айсберга на материалите, които са събрани”. По негови думи САЩ следва “да обърне сериозно научно внимание на инцидента, както и на значението му за националната сигурност на страната”.

Членове на Конгреса също са заинтригувани от инцидента, като миналото лято сенаторите са получили за секретен брифинг от страна на флота, касаещ неидентифицираните летящи обекти. 

“Щом тихоокеанските пилотите ни пилот докладват за въздушни заплахи, които могат да попречат с обучението им или да ги изложат на каквито и да било рискове, то сенатор Уорнър иска отговори. Без значение дали става дума за метеорологични балони, малки зелени човечета или за нещо съвсем различно, не можем да очакваме от пилотите ни да излагат животите си на излишни рискове”, коментира за “CNN” Рейчъл Коен говорител за сенатора от демократическата партия на САЩ Марк Уорнър. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments