Слави Трифонов: Ще подам имуществената си декларация пред КПКОНПИ

0
46
Слави Трифонов
Слави Трифонов. Снимка: Скрийншот от видео на телевизия 7/8

„Опитах се, доколкото мога, да запазя личния си живот и затова не подадох имуществена декларация. Въпреки че всичко, което притежавам, е изработено абсолютно законно и абсолютно доказуемо и то пред вашите очи. Направих това, защото не исках да давам повод за сеир и да задоволявам жълто любопитство. Но не съм бил прав, защото законът важи за всички.“

Това написа лидерът на „Има такъв народ“ /ИТН/ Слави Трифонов в социалните мрежи. По думите му си е платил глобите за това нарушение и сега ще подаде имуществената си декларация пред КПКОНПИ в законоустановения срок. Според него в начина, по който е спечелил парите, които има, не е нарушил никакъв закон, платил си е данъците.

По-рано той беше обяснил, че ИТН по закон трябва да получава субсидия от 8 лева на получен глас, т.е. откакто е активна политическа партия, тя е трябвало да получи 4229032 лева под формата на субсидия.

„Защото такъв е законът. Обаче, по морал, беше проведен референдум, на който вие ясно се изразихте, че субсидията трябва да е 1 лев. И затова ние сме върнали 3755528 лева от вашите пари в държавния бюджет. Защото така е морално“, посочи Трифонов.

Разбира се, че за втора поредна година лидерът на „Има такъв народ“ не подава задължителната имуществена декларация.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments