„Синя зона“ в Пловдив с ново работно време

0
198
Снимка: Община Пловдив

От 14 януари „Синя зона“ в Пловдив ще бъде с ново работно време – от 08:30 до 18:30 часа, включително и събота. Това е в изпълнение на решение на Общинския съвет, с което е било променено и името на документа – Наредба за организацията на движението и паркирането на територията на общината.

„За правилното уведомяване на шофьорите най-късно до сряда промените ще да бъдат отразени на знаците, регламентиращи зоната“, заяви Ненко Калакунов, директор ОП „Паркиране и репатриране“.

Заплащането и контролът на действителното времетраене става с предварително закупен от водача талон, чрез изпращане на кратко съобщение на мобилен оператор, чрез таксуване от паркинг-автомат, с представен пропуск за домуващи и с разрешително за предплатена услуга.

Клиентите на българските мобилни оператори могат да заплатят престоя си чрез изпращане на SMS, съдържащ регистрационен номер на автомобила на кратък номер 1332. Стойността на самия SMS е 2 лв. с ДДС, плюс цената за едно съобщение според тарифния план.

Съгласно Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги за домуващи в Зона за платено паркиране за 1 бр. автомобил на адрес, таксата за 1 месец е 10 лв., за 1 година – 60лв.

В обхвата на „Синя зона“ ще бъдат включени ул. „Ген. Данаил Николаев“, ул. „Мечников“ и ул. „Елиезер Калев“. Наличен е и пълен списък на улиците и булевардите, включени в „Синята зона“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments