Сигнал до Искра.бг: Пришълци измислиха как да надхитрят Синята зона в Бургас

6
1816
Синя зона пред блок 66
Синя зона пред блок 66. Снимка: Искра.бг

Бургазлии и жители на други градове масово паркират автомобилите си в Синята зона, без да плащат за това или да имат право да го правят по местоживеене. Това обикновено се случва в края на деня след 17:00-17:30 часа, въпреки че контрол от служителите на ОП „Транспорт“ трябва да се осъществява до 19:00 часа. 

Това твърдят в сигнал към Искра.бг жители на бургаския комплекс „Братя Миладинови“ и по специално на двата блока 66 и 67. В момента те подготвят подписка, която в най-скоро време ще входират в Община Бургас с настояването работното време на зоната да се удължи

Инициаторът на подписката сподели, че няколко пъти е звънял на шефа на ОП „Транспорт“ Пламен Димитров, който обикновено отговарял, че е безсмислено да се хаби ресурс за проверката на един-два автомобила. 

Той изпрати снимка на автомобил, за който той твърди, че не е на жител на комплекса и това се знае от всички живущи. Въпреки това колата прекарва там всеки ден по 8 часа, без собственикът ѝ да плаща за това. 

„Когато подадем сигнал в Община Бургас за тези автомобили, оттам моментално предупреждават собствениците им и те бързо изчезват“.

Автомобил
Автомобил. Снимка: Сигнал до Искра.бг

Гражданите настояват контролът във вътрешността на комплекса да се завиши, а служителите да правят проверки до края на работния си ден. Според тях от сегашната ситуация се възползват много шофьори, които не пращат SMS, но са спокойни, че на автомобила им няма да бъде поставена скоба. Това допълнително усложнява проблема с паркирането, тъй като много от автомобилите са на собственици, които не живеят в района. По думите му проблемът важи за целия град

От Искра.бг потърсихме и ОП „Транспорт“ за позиция, но оттам категорично отрекоха, че проверки не се извършват след 17:30 часа и заявиха, че служителите им остават на работното си място до приключване на работния ден. Оттам допълниха, че се отзовават на всички сигнали на граждани

Изграждат фитнес зала в подземния паркинг под площад „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас

Очакваме и вашите сигнали на iskra@iskra.bg

Абониране
Известие от
guest

6 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Пощата
Пощата
1 месец по-рано

Не е вярно, не се отзовават на сигнали, а освен това и предупреждават собствениците на автомобилите и те ги местят, веднага след подаване на сигналът.

Бургас Супер Център
Бургас Супер Център
1 месец по-рано

Да, зависи от собственика! Тук при нас редовно подаваме сигнали, но никой не ти обръща внимание! Като кажеш регистрационния номер и дотам… А за три коли на собственик няма как да е вярно, защото имаш право да регистрираш до 2 коли на един адрес.

trackback

[…] гласи официалната позиция на Община Бургас по повод материала на Искра.бг по сигнал на бургазлии от ж.к. „Братя Миладинови“. Те твърдят, че след 17:00 […]

работещ
работещ
1 месец по-рано

Кой ви позволява без проверка и потвърждение да пишете и да поставяте снимките на автомобили.Предупреждавам ви, че ще ви търся отговорност.Не може да вярвате на скучаещи пенсионери без да проверите сигнала.

Някой
Някой
1 месец по-рано

Общината Ви е дала отговор!

Мерд
Мерд
1 месец по-рано

А зелената зона като тръгне в Лазур, никой не проверява, или мине някоя проверка Юли Август и това е. В началото се изпразва, и после пак е пълно, 1/3 от колите са без зона лятото, за украинците да не говорим … Контролът е нула, ама вземат пари от общината.