Община Бургас: Не е вярно, че в Синята зона се паркира без да се плаща

4
3110
Синя зона пред блок 66
Синя зона пред блок 66. Снимка: Искра.бг

„Твърденията, че бургазлии и жители на други градове масово паркират в синята без да плащат за престой или без да имат право за паркиране по местоживеене не отговарят на истината.“

Това гласи официалната позиция на Община Бургас по повод материала на Искра.бг по сигнал на бургазлии от ж.к. „Братя Миладинови“. Те твърдят, че след 17:00 – 17:30 часа служителите на ОП „Транспорт“ спират да правят проверки за неправомерно паркиране, от което се възползват недобросъвестни шофьори. Жителите на района в момента готвят подписка, която скоро ще бъде входирана в Община Бургас.

В същото време оттам заявиха, че действително са получавали сигнали от тези жители, но проверките са показали, че нарушения няма. Публикуваме пълния текст на позицията на Община Бургас без редакторска намеса:

„Зоните за платено паркиране в Бургас работят по установените правила, приети от Общинския съвет. Общинско предприятие „Транспорт“ изпълнява своите функции по извършване на контрол и подсигуряване работата на зоните.

Твърденията, че бургазлии и жители на други градове масово паркират в синята без да плащат за престой или без да имат право за паркиране по местоживеене не отговарят на истината.

Относно посочените случаи, които се отнасят за района на блокове 66 и 67 в комплекс „Братя Миладинови“, инспекторите от ОП „Транспорт“ са извършили своевременни проверки на подадените сигнали от страна на граждани. При проверките не са констатирани нарушения. Установено е, че за паркираните автомобили е платена такса за престой в синята зона. За тези, които не са обозначени със стикер за паркиране по постоянно местожителство, е установено, че престоят им е заплатен чрез талон от паркинг автомат или кратко текстово съобщение.

Инспекторите на ОП „Транспорт“ изпълняват своята дейност и извършват проверки на подадени сигнали своевременно в рамките на работното време на зоните за платено паркиране и твърденията за занижен контрол в края на работното време не отговарят на истината.“

Сигнал до Искра.бг: Пришълци измислиха как да надхитрят Синята зона в Бургас

Абониране
Известие от
guest

4 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Гошо
Гошо
1 месец по-рано

Тия от синята зона са най големите крадци,начело с директорката уРунчева

От блок 66
От блок 66
1 месец по-рано

Служителите от Синята зона многократно на ден проверяват автомобилите. Виждам ги и твърдя, че при тях няма пропуск на неплатил. А относно сигналите, много се радвам, че Общината отговори на групата злобни завистливи хора, мразещи всичко, което се движи, включително себе си. Адмирации за Общината!

Чичо Митко
Чичо Митко
1 месец по-рано

Лъжа е! Знам за случаи на хора с фалшиви абонаменти. Неживеещи в съня зона. Мошеници!

Братко
Братко
1 месец по-рано

След 17ч, не се проверява. Връщат се от работа със служебните автомобили и си паркират. Тръгвам на работа сутрин и когато се върна, места няма. В такъв случай няма смисъл от плащане за нещо което не ползвам!