Ще се превърне ли Видин в икономически развит район с модернизацията на индустриалния парк?

0
386
Видин
Видин. Снимка: Искра.бг

По предложение на общинския съветник Калин Виденов, Общинският съвет във Видин единодушно прие декларация за финансиране на проекта за реконструкция на „Индустриален парк Видин“. Виденов предложи декларацията да бъде изпратена до министър-председателя и до министъра на иновациите и растежа, предаде „БТА“.

От трибуната на местния парламент Виденов отбеляза, че предложението на „Националната компания индустриални зони“ ЕАД за реконструкция и разширяване на техническата инфраструктура на „Индустриален парк Видин“, известен като „Свободна безмитна зона“, е включено в резервния списък за финансиране. Според него, модернизацията на парка е от огромно значение за общината и областта, тъй като ще създаде възможности за партньорство и привличане на инвестиции.

Виденов подчерта, че предложението на „Националната компания индустриални зони“ ЕАД е решение на проблема и може да превърне Видин в икономически развит район, като се възползва от близостта на пристанище, железопътна линия и „Дунав мост 2“ Видин – Калафат. Той настоя проектът за реконструкция и разширяване на инфраструктурата на „Индустриален парк Видин“ да бъде подкрепен и финансиран.

ВМРО призова: Правителството да спре тормоза върху собствениците на стари коли

 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments