ВМРО призова: Правителството да спре тормоза върху собствениците на стари коли

4
420
Паркинг в ж.к. "Братя Миладинови"
Паркинг в ж.к. "Братя Миладинови". Снимка: Искра.бг

„Имаш стара кола? Скоро ще ходиш пеша!“

Това ни казват от правителството, което се готви съвсем скоро да забрани покупката и продажбата на автомобили в България, ако нямат поне екологичен стандарт „Евро 4“, посочват в своя позиция от пресцентъра на ВМРО и добавят, че за пореден път българските чиновници папагалски следват европейските директиви и са на път да направят чутовна глупост с непоправими последици. Министерството на околната среда и водите следва Интегрирания план за енергетика и климат, който взима под внимание вятъра и мъглата, но не и финансовото състояние за обикновения българин.

Ако предложенията бъдат приети, ще бъде забранен вносът на стари коли от ЕС, а собствениците на такива няма да могат да ги продават в рамките на Съюза. Това означава, че колите няма да могат да бъдат препродавани между собствениците и остава само да я дадете за скрап, в колкото и добро състояние да е. Същото важи и за колите без катализатор. Правото на собственост де факто ще бъде отменено. До такива абсурди стигаме, посочват от ВМРО. Имаш собственост, но ти забраняват да я ползваш и да се разпореждаш с нея. Готви се и данъчна тесла – вдигат данъците на най-бедните, защото колите им цапали, допълват от партията.

Чиновническото бездушие е на път да доведе до истинска социална катастрофа милиони българи, които разчитат на старите си коли, просто защото не могат да си позволят нови. Заплатите на тези чиновници идват от хората, които те системно тормозят с наредбички и закони, които вместо да им улесняват живота, им бъркат в джоба всеки път, изтъкват още от ВМРО, посочвайки:

„Няма как родителите да се качат на тротинетки, ако карат децата си в съседния квартал, защото в детската градина до тях места няма. Няма как бабите и дядовците от селата да си купят електрически коли, за да отидат до града за пенсия или лекарства. В цели региони от страната няма нормален обществен и междуградски транспорт и автомобилът се явява единствената възможност за придвижване. Ама бил стар – много хора и стар трудно си позволяват, но нямат избор.“

Под ударите на забраните ще попаднат и собствениците на ретро автомобили.

Безпрекословното следване на безумните екологични политики на Зелената сделка е запазена марка на управлението на ГЕРБ и „Продължаваме Промяната – Демократична България“. Забрани за влизане на стари коли в центъра на София вече съществуват, но от страх глоби не се налагат, напомнят от ВМРО.

Идеята за спиране на вноса и ограничаване на продажбите на стари коли е на етап обществено обсъждане. Какво значи това? Имате право да се изкажете, дори да напишете писмо, но те пак ще направят каквото си искат. Защото следват „Интегриран план за енергетика и климат“, който някой чиновник или политик някъде в Брюксел е подписал без да Ви пита. В същото време набучиха стотици перки по Добруджа точно насред Виа Понтика и нарушиха прелета на птиците. В същото време забраняват на животновъдите да ползват високопланските пасища по Стара планина, които дедите ни са ползвали стотици години. Екологично, нали, изтъкват от партията.

ВМРО настоява предложението веднага да бъде изтеглено

„Няма да допуснем чиновниците да оставят милиони българи без транспорт! След становищата и писмата идват протестите! Предупреждаваме, че ако планът бъде приет, последствията за управляващите, които и да са те, ще ги извадят от зоната им на комфорт“, коментират още от политическата сила.

При опит за изпреварване: Мотоциклетист се е блъснал в „Тойота“ в Радомирско

Абониране
Известие от
guest

4 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] ВМРО призова: Правителството да спре тормоза върху соб… […]

trackback

[…] ВМРО призова: Правителството да спре тормоза върху соб… […]

Йожко
Йожко
1 месец по-рано

Йожко

Йожко
Йожко
1 месец по-рано

Да спрът да мислят тъпоти ами да се заемат да оправят държавата ,да ни вдигнат стандарта ние знаем какви коли да караме. Ами по тая логика тяхна да спрат да ползват самошетите че те замърсяват в пъти повече . И да не дават оръжия на УкраИна че те пък как замърсяват !?
Това искам да кажа на лицемерите !!!