СДВР засне над 9 хиляди превишения на скоростта в София

0
559
Пътна полиция
"Пътна полиция". Снимка: МВР

Служители на СДВР са заснели 9211 нарушения на скоростния режим на територията на София от началото на предприетите действия от „Пътна полиция“ по завишаване на контрола за движението по пътищата, осъществен от 12 до 18 август.

156 са отнетите свидетелства за правоуправление и за регистрация на моторни превозни средства. Отнетите книжки са 88, свалените регистрационни табели са 52, обобщи комисар Радослав Начев, зам.началник на отдел „Пътна полиция“ в СДВР.

1191 са извършените проверки за шофиране след употреба на алкохол и упойващи вещества. Съставени са актове за употреба на алкохол на 25 водачи, а на други 12 – за шофиране под влиянието на наркотични вещества, отказали тест на място са 10 души.

По отношение на въведения метод по линеен контрол комисар Начев припомни, че  служебните автомобили ще се движат в транспортния поток, като грубите нарушения ще се извеждат по безопасен начин от движението и спрямо тях ще се взема административно отношение на място. Контролът ще се извършва както от пътни полицаи, така и от служители на териториална, криминална и охранителна полиция.

Комисарят поясни, че на мястото, където на 5 юли настъпи тежкият инцидент,  при който загинаха 2 млади жени, се извършва 24-часов контрол на скоростта. Само от  петък /19-ти август/ до рано тази сутрин в района е засечено шофиране със 134 км/ч , при ограничение 50 км/ч. Заснети са и други две фрапиращи нарушения на територията на столицата – със  164 км/ч са управлявали двама водачи  –  единият на Цариградско шосе, другият на Ботевградско шосе.

Комисар Начев сподели, че със съдействието на Столична община скоро предстои да бъде монтирана и камера за денонощно наблюдение на скоростта в платното в  посока бул. „Черни връх“, отделно се контролира и скоростният режим на автомобилите на територията на цяла София.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments