Румен Радев: Единението и волята са пътят за постигане на националните идеали

0
19
Румен Радев
Румен Радев. Снимка: БТА

„Денят на Независимостта е забележителен урок за това, че единението и волята са пътят за постигане на националните идеали и защитата на българския интерес.“

Това написа президентът Румен Радев във Фейсбук по повод Деня на независимостта. Прилагаме целия му пост без редакторска намеса:

„Скъпи сънародници,

На 22 септември преди 115 години във Велико Търново България бе обявена за независима държава. Историческо събитие, резултат на умела дипломация, но и на категорично обществено и политическо единомислие в името на една цел – израстването и развитието ни като суверенна държава, равноправна в международната общност.

Денят на Независимостта е забележителен урок за това, че единението и волята са пътят за постигане на националните идеали и защитата на българския интерес. Той е още по-важен днес, когато се борим с множество кризи, проблемите на обществото се заглушават, когато се правят опити за подмяна на историята ни, а държавността отстъпва пред чужди интереси и зависимости.

От нас самите зависи не само собственото ни равноправие, но и самочувствието ни на свободен и достоен народ. Народ, за който независимостта, просперитета и развитието са висша ценност.

Честит празник!“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments