Проф. Танев: Възможно е да има нулева учебна година

0
322
Коронавирус в училище
Снимка: Pixabay

Бившият министър на образованието проф. Тодор Танев не изключи възможността в България да има нулева учебна година. Според него това е вероятно да се случи, ако бъде взето подобно решение и в други държави. Той обаче е на мнение, че Министерският съвет ще направи всичко възможно, за да избегне реализирането на подобен сценарий.

Проф. Танев коментира пред „NOVA“ и онлайн обучението. По неговите думи не може да се каже, че присъственото е по-добро. И даде пример с математиката и музиката, които се усвоявали по-добре онлайн. Не така обаче стоят нещата с медицината. Тя се преподавала трудно в онлайн среда.

Проф. Танев е на мнение, че мерките са неизбежни, като подчерта, че у нас те не са толкова строги, колкото в други държави. Той обяви, че неговата майка е починала преди няколко дни от COVID-19 и допълни, че всеки вече има познат, който е болен или е загинал заради коронавируса. Що се отнася до мерките според него у нас политическите аргументи са надделели при взимането на решение какви точно да бъдат те.

Проф. Танев каза, че живеем във времена, в които трябва да се съобразим с новия си „съквартирант“ – COVID-19. Според него той скоро няма да си отиде.

Що се отнася до ваксината бившият образователен министър не е сигурен дали ще си я постави, защото може да има странични ефекти.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments