Предложение: Бургазлии да паркират по местоживеене, а старите собственици да бъдат с приоритет

15
21455
Синя зона, автомобили, коли
Синя зона. Снимка: Искра.бг

„Да се направи регистър на живущите по документ, дата на издаване, съответно регистриран автомобил и регистрация в съответната зона. С предимство да се ползват и да получават съответния стикер за годишна синя зона тези, които са се регистрирали както по имот, така и по съответната зона (синя, зелена, червена) и те да имат предимство пред тези, които сега си регистрират. Не може някой, който е закупил имат през 2024 г., съответно да притежава автомобил и да си закупи Стикер за зона, да е по привилегирован пред тези, които живеем тук от 25 и повече години!“.

Това предлага в писмото си бургазлия с инициали Г. А., който е написал писмо до кмета на Бургас Димитър Николов и председателя на Общински съвет Михаил Хаджиянев. По думите му това е поредния път, в който той се обръща към местната власт, за да алармира за проблеми с паркирането в града и да предложи начин за тяхното решаване. 

Гражданинът напомня, че живее на ул. „Михаил Герджиков“ в центъра на Бургас в кооперация от 1999 година, а преди това в къщата на дядо си, която е била на нейно място. По думите му в момента улицата, както и почти всички в този район, са застроени и повечето собственици имат по един, два или три автомобила

В писмото си той пише още, че новите кооперации имат и подземни и наземни гаражи, което прави невъзможно за паркиране пред тях. В същото време на улицата оставят автомобилите и собственици, живущи на съседни улици – „Кирил и Методий“, „Аспарух „, „Асен Златаров“.

„Паркингът на улица „Гурко“ също е с ограничени места, особено лятото. Ползвах го от 2015 до 2018 година, но цените скочиха неаргументирано от 55 на 105 лева, без да са направени съществени инвестиции, освен новите автомати, което повече пречат, отколкото помагат!“

Той призовава Община Бургас да въведе мерки и да осигури възможност на бургазлии да паркират по местоживеене. Другото му основно предложение е да бъдат изградени многоетажни паркинги в района, което веднъж завинаги може да реши проблемът с паркирането

Предложението ще бъде разгледано от няколко ресорни постоянни комисии преди следващото заседание на Общински съвет-Бургас в края на месец април. 

Сигнал до Искра.бг: Пришълци измислиха как да надхитрят Синята зона в Бургас

Абониране
Известие от
guest

15 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Тарантула
Тарантула
2 месеци по-рано

Значи, аз ако съм си купил жилище тая година и живея в него с жена и две деца, ще бъда зад някоя баба, която живее от 1954 година в центъра, така ли? 😀

Р75
Р75
2 месеци по-рано

Да

КРАСИ
КРАСИ
2 месеци по-рано
Reply to  Р75

По малоумбо предложение не съм срещал, ама отмалоумници

Бургас
Бургас
2 месеци по-рано

Точно така!
И е редно да е така!
Бабата си има наследници, които със сигурност имат семейства и вероятно са по- млади от Вас.
Тези наследници, към момента, идват да помагат на дамата, а после може и да се възползват от юридическото си, и морално право да продължат да живеят в дома, обитаван от бабата!
……, т е. …., както е навсякъде: ще си спазвате реда/ поредността и ще се съобразявате с тези, преди Вас така , както онези след Вас, ще спазват етично своя ред след Вас.

Мария
Мария
2 месеци по-рано
Reply to  Бургас

Уважаеми другарю, всички собственици са равни пред закона. Кой откога живеел някъде си, няма никакво, ама абсолютно никакво значение и не му дава никакви предимства. Ми дайте тогава старите собственици да плащате двойно такси за ремонти по входовете, щото нали сте от едно време и с привилегии? Плащайте и двоен данък сгради, щото нали сте с повече права? Привилегии може да ползва само този, който плаща повече. Ако плащате такса за синя зона в троен размер, а новите собственици – в единичен, тогава съм съгласна да сте с предимство. Но докато всички плащат еднакво, вашето предложение ще остане само в… Прочети още »

Ханко Брат
Ханко Брат
2 месеци по-рано

Първо да Ви светна, че стикери за синя зона няма от години!…. Има абонамент и този абонамент е регламентирано как се издава! Ако връщаме времето назад, кой от кога е в града-този трябва да си ходи в Турция, където по селата нямат пфоблем с паркирането!

Капитан
Капитан
2 месеци по-рано

Не мога да разбера, по-слабо привилегированият в края на краищата, ще получи ли талон или ще паркира в Айтос? Понеже някой умник решил да оправя проблема с паркирането, а той е заради това, че вместо да се строят паркинги, местата се „усвояват“ за частни строежи! Пред моята кооперация има 3 метра широк тротоар и 1 метър бетонна ивица до сградата за пешеходци, но сложиха колчетата и сега 6 коли по-малко!

Анжел
Анжел
2 месеци по-рано

Съгласен съм. Също така масово работниците се пребират със служебните коли .А за живущите с лични автомобили, които се прибират от работа ,място няма! Пълно е с всякакви бусове ,микробуси мръсни.

Коко
Коко
2 месеци по-рано

Oт тъп по тъп

Коко
Коко
2 месеци по-рано

Истината е че тоз ще духа шнорхела, общината ще си вземе парите , а той пак няма къде да спре

Оня с коня
Оня с коня
2 месеци по-рано

Тия ебалници от всякакви зони трябва да се унищожат като хлебарки!!! Полза от тях – НУЛЕВА. ЦГМ Е ВРЕДЕН ЗА ХОРАТА И ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ ДЪС ЗАКОН КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ СПРЕ ДА СЕ ПЛАЩА ЗА НЕЩО КОЕТО Е БЕЗПЛАТНО!!!¡!!!! ЛЬОЛОВЦИ ЗАПОМНЕТЕ – КАТАФАЛКА РЕМАРКЕ НЯМА СВЕЩИ ДА СИ КУПИТЕ С ПАРИТЕ ДЕТО НЕ СЕ НАЯДОХТЕ!!!!

Маняк
Маняк
2 месеци по-рано

Господин Г.А. да се е сетил 1999 година (когато взимаха мазните обезщетения от строителните фирми) че и други хора като него ще се възползват от къщата на дядо и евентуално района ще се пренасели. Тогава обаче обръщаха всичко в апартаменти и никой не мислеше за гаражи. Налапаха се с по 4-5 апартамента и оставиха партерите и подземията на инвеститорите, сега плащай по 45000 Евро за гараж. Честито

Мучо
Мучо
2 месеци по-рано

Абе, умници, вместо всякакви тъпи идеи, вземете пример от любимата ви Америка – там по улиците няма коли, а в небостъргачите първите 20 етажа над земята, и десетина под земята, са паркинги!!!
А тук, дори гаражите в панелите са превърнати в магазинчета, кафенета и бръснарници…
Е, как да има ред по улиците, няма начин!

Дончо
Дончо
2 месеци по-рано

А взе парички или апартаменти от кооперацията на мястото на къщата ти, а сега ти пречат другите. Да не бяхте алчняли и сега и двор щеше да си имаш.Проблема е и в общината,но и в стремежа за забогатяване и то в ущърб на всички граждани от тези хленчещи сега индивиди. Ами да вземат да ви подарят улицата пред вас,но вие и нея ще направите на кооперация. Вместо да се засрами ,тръгнал съвети да дава.