Полицията задържа крадец на мобилни телефони от COVID-отделение в Пловдив

0
87
Полиция
Снимка: Pixabay

Полицията е задържала крадец на мобилни телефони от COVID-отделение и спешен кабинет в Пловдив, съобщиха от „Фокус“. 25-годишният мъж от Кричим е с повдигнато обвинение за извършените кражби на мобилни апарати. Те са били в употреба на пловдивско ДКЦ и от пациенти. Сигналите за кражбите са били подадени в период от една седмица. Двете лечебни заведения са в близост до Второ и Четвърто Районно управление.

Бързата реакция на криминалисти е установила извършителя на деянието. Разследващите са разбрали и механизма, по който са били извършвани кражбите на мобилни апарати. Мъжът се е представял за пациент, нуждаещ се от помощ, посещавайки спешен COVID-кабинет в ДКЦ. Той се е възползвал от трудноподвижността на лекаря заради предпазното облеклото. Мъжът се е възползвал от ситуацията и е извършил кражбата на мобилен телефон и пари. За да се добере до COVID отделението в една от пловдивските болници, поетапно е събирал информация за неработещи камери и слабости при пропускателния режим на медицинските специалисти.

В хода на работа си полицаите са установили, че влизайки в отделенията мъжът крадял оставени без надзор ценни вещи. Сред потърпевшите има и пациенти, които след изтичане на карантината им се очаква да подадат своите сигнали. Мъжът е стар познайник на полицията, който има много криминални прояви. Срещу него има повече от 15 заявителки материала за кражби, които са били регистрирани през последните две години. На 27 ноември тази година лицето е излязло от пловдивския арест, след което е продължил с престъпната си дейност.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments