Политолог: Кризи не се решават с палиативни мерки

0
6
Народно събрание
Народно събрание. Снимка: НС

Кризи не се решават с палиативни мерки. Сигналите, които мнозинството дава, са че ще се справи с предизвикателствата. Нека им се дадат 100 дни, за да си стъпят на краката.

Това заяви политологът Слави Василев. По думите му кризите могат да ес решат чрез приемане на финансова рамка за годината. Според него е необходимо време, за да се обърне негативната тенденция, която беше през последните 12 години.

Математикът и изборен експерт проф. Михаил Константинов обаче не е съгласен с това твърдение. Според него събитията у нас не предполагат толеранс от 100 дни за управляващите. По думите му е важно да се действа, а не да се набляга какво не са свършили предишните управляващи. Професорът уточни, че мнозинството е изключително разнородно и това може да създаде проблеми. Той коментира пред „NOVA“:

Имаме четири политически формации с различни становища по редица теми. Има проблем с единството в коалицията, а предстоят сериозни предизвикателства пред България.”

Василев е категоричен, че управляващите се опитват по всякакъв начин да се включат в процеса за решаване на кризите. Той е категоричен, че правителството ще се справи след тези 100 дни. По думите му след това ще се види, че Кирил Петков ще стане много по-обигран и уверен.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments