Похитителят от Вълково се е сдобил с 4 обвинения

0
106
Похетителят
Похетителят. Снимка: Скрийншот от видео

С 4 обвинения се е сдобил 41-годишният мъж, взел заложници в село Вълково, като те са за опит за умишлено убийство, опит за убийство, лишаване от свобода в условията на домашно насилие и за закана за убийство и хулиганство.

Припомняме, че мъжът взе за заложници бившата си половинка, майка й и баща й, когото простреля. Пострадалият бе опериран и в момента е контактен. Двете жени са невредими.

Похитителят е от Лом, а преди да извърши престъплението е предупредил във Facebook, че ще отиде в дома на приятелката си. Той е казал на местните да не приближават имота, за да не пострадат, тъй като това бил „личен проблем“. Мотивът му бил – ревност.

Едва не е пострадала съседка, която се е пробвала да преговаря с мъжа, когато е стрелял във въздуха.

Старши инспектор Добромир Панайотов от Районното управление в Сандански е пристигнал при имота със заложниците и е имал много важна роля в разрешаване на заложническата криза. Именно той е успял да склони мъжа да пусне жените и да се предаде, предава „bTV“. Той работи в системата на МВР от 2007 г., баща е на 5-годишно момиченце. Не иска да го наричат герой, въпреки че е спасил 2 живота.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments