Мъжът, взел заложници в Благоевградско, е лежал в психиатрична клиника

0
1772
Похетителят
Похетителят. Снимка: Скрийншот от видео

41-годишният мъж, взел заложници в село Вълково, е лежал в психиатрична клиника и е криминално проявен, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев снощи. По думите му има регистрации за унищожаване и повреждане, за незаконно притежание на оръжие, както и условна присъда. 

Около 17:20 часа вчера извършителят сам е подал сигнал в полицията за ситуацията и в същия момент, в който споделя за извършеното от него, произвежда и изстрели. В продължение на часове той държа за заложници бившата си половинка и майка й. Той е ранил 70-годишният й баща, който е бил транспортиран в „Пирогов“ в тежко състояние.

Към 19:30 часа една от жените е припаднала и похитителят се е съгласил да ѝ се окаже помощ. Впоследствие полицаите успели да направят пробив в разговорите, за да се стигне до успешния финал около 21:35 часа, каза главният секретар на МВР. По думите му очаква се да му бъде повдигнато обвинение за опит за убийство.

„Извършителят е задържан и неутрализиран“, обяви главният секретар.

Задържаният е от Лом. Той е отишъл в санданското село, за да уговаря своята годеница да се върне при него. Мотивът за стрелбата и последвалото похищение е изцяло ревност. Престъплението е извършено с 2 незаконни пистолета – револвер и пистолет. Предстои да бъде установен произходът им.

Двете жени, които са били похитени, са живи и здрави.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments