По-рано затварят и част от хотелите в Златни пясъци

0
197
море, облаци, дъжд
Снимка: Pixabay

Част от хотелите в „Златни пясъци“ започнаха да затварят заради липсата на туристи. Предстои някои да затворят тази седмица, а други сложиха край на сезона още на 15 август. Това коментира председателят на Съюза на хотелиерите на Златни пясъци Георги Щерев за „TravelNews“. Той смята, че причината за по-ранното приключване на сезона е анулирането на чартърните програми на германските туроператори до Варна. По думите му последните чартъри от Германия на концерна DER Touristik, в който влиза големият туроператор ITS, са били на 18 август.

В момента в „Златни пясъци“ има най-вече българи и румънци, а тази седмица и малко израелци. Щерев прогнозира, че малко хотели ще работят през септември, а голяма част от тях, както и някои заведение, въобще не са отворили този сезон.

Припомняме, че през август Германия постави областите Добрич и Варна в черния си списък за пътувания на нейните граждани. Това засегна курортите „Златни пясъци“, „Свети Константин и Елена“ и „Албена“. Въпреки че от днес Варна е извадена от този списък, полетите вече са прекратени. Именно „чартърната програма“ – тази, с която се водят летовници в трите комплекса, е била прекратена с около месец по-рано.

Ситуацията в „Слънчев бряг“ е по-добра. Въпреки това близо 70% от хотелите не отвориха това лято. Работещите обекти в курорта ще продължат да приемат гости до 10 септември, обяви зам.-председателят на Съюза на собствениците в курорта Елена Иванова. Очаква се да има български туристи до 6 септември.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments