Планират се офиси на „Български пощи“ в 14 обекта на метрото

0
146
Вестибюл на станция
Снимка: Метро София, Фейсбук

Подбрани са 14 обекта, които ще бъдат предоставени на „Български пощи“ за достъп до различни финансови и други услуги на гражданите, ползващи метрото, съобщи председателелят на транспортната комисия в Столичния общински съвет Карлос Контрера.

Направеният от Контрера коментар е във връзка с предложението неизползваеми търговски площи в софийското метро да получат нов живот. Идеята, разгледана без противоречия от транспортната комисия, ще бъде гласувана утре, информират от „БНР“.

„Български пощи“ е много значима институция и е добре като такава тя да възстанови ролята си и да се разработи, каза по темата бившият изпълнителен директор на дружеството Валентин Петков.

„Куриерските услуги през „Български пощи“ също трябва по-добре да се развият – сега относителният дял в тези услуги е едва 1% – съвсем символичен. А той е близо 300 млн. лв. този пазарен дял“, допълни Петков.

Други павилиони биха могли също да станат полезни, ако се вземе решение от общините за какво да се използват в помощ на гражданите.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments