От КНСБ са категорично против твърденията за фалшиви хоспитализации в Пирогов

0
30
Спешна помощ Пирогов

От КНСБ се обявиха категорично против твърденията за фалшиви хоспитализации и нарушения в УМБАЛ „Пирогов“. Както Искра.бг ви съобщи тази сутрин зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров каза, че нямало чистка, но имало данни и сигнали за злоупотреби и се извършвала проверка

„Притеснени сме от факта, че се посяга към най-голямата болница, водеща в областта на спешната и бедствената медицина, която изнесе голяма част от пандемията на раменете си. Болницата, в която денонощно работеха нашите медицински специалисти, в която медицинските сестри работеха с памперси поради липса на време за почивка, за отдих в домовете си“, се посочва в позицията на синдикалната организация. 

Оттам са категорични, че това е един добър колектив с професионални екипи, в който всички служители са работили, получавайки работните си заплати и възнаграждения, без съкращения или неплатени отпуски. В болница УМБАЛСП „Н.И. Пирогов“ е сключен един от най-добрите Колективни трудови договори между синдикатите и ръководството на болницата в страната. И това се дължи на неговия изпълнителен директор проф. д-р Асен Балтов, д.м., посочиха още от КНСБ. 

Федерация на синдикатите в здравеопазването е на мнение,че здравеопазването има нужда от реформи, но не и по този начин да се дискредитират една от най уважаваните болници и единствена за спешна медицинска помощ в България и нейния изпълнителен директор.

„Нека подобни твърдения се говорят след като свърши проверката, а не предварително да се всява смут сред работещите в болницата. Присъединяваме се към призива на нашите синдикални членове, към колектива на болницата, да се престане с тази офанзива. Нашите здравни специалисти са изморени от безрезултатните приказки за реформа в здравеопазването. Обръщаме внимание на сегашните управляващи в Министерство на здравеопазването, че поради недостатъците в реформите и във финансирането на лечебните и здравни заведения няма болница в страната, която да няма дългове. Важното е те да се обслужват редовно и да не се дължат на кражби“, се посочва поще в позицията на КНСБ.  

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments