От днес: Столична община и ЦГМ глобяват за неправилно паркиране с фиш на място

0
184
ЦГМ
Снимка: Фейсбук

Считано от днес Столична община и Центърът за градска мобилност (ЦГМ) започват да глобяват паркиралите неправилно шофьори на автомобили с фиш на място, съобщава „бТВ“. Засега ще се проверява паркирането на столичните булеварди, по които се движи градският транспорт, и там, където има велоалеи.

Искра.бг припомня, че в началото на октомври от Центъра за градска мобилност посочиха, че ще се следи за паркирането и в жилищните квартали. Сега обаче става ясно, че на първо време приоритет ще са централните улици. Около десетима служители на ЦГМ ще се включат в проверките.

Всички те разполагат с електронни устройства, в които се въвеждат данните на колата и на водача. Дори и нарушението да е извършено от друго лице, фишът се пише на името на собственика на превозното средство, уточниха от Столичната община.

Най-много пари ще бъдат взимани за спиране върху инвалидно място без да има основание за това. На нарушителите ще бъде издаван фиш, който униформените ще поставят върху предното стъкло на колата.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments