От 20 до 200 лв глоба за неправилно паркиран автомобил в София

0
169
глоби
Снимка: Скрийншот от NOVA

От средата на октомври започват засилени проверки в София за неправилно паркирани автомобили, предава “NOVA”. Водачите ще бъдат поставени под стриктен контрол, а за нарушителите са предвидени солени глоби, които ще достигат до 200 лв.

Неправилното паркиране в кварталите на столицата е често явление. Редовно се забелязват неправомерно спрели на градинки или тротоари леки автомобили. Според някои шофьори причината за честите нарушения е ограниченият брой на възможните паркоместа в София. Най-много пари ще бъдат взимани за спиране върху инвалидно място без да има основание за това. На нарушителите ще бъде издаван фиш, който униформените ще поставят върху предното стъкло на колата. Нарушението ще бъде заснемано от контрольорите, а фишът ще бъде изпращан и на адрес. Във връзка с това изпълнителният директор на ЦГМ – Димитър Дилчев коментира:

„Когато спрете автомобила си неправилно, и оттам мине наш служител, вие ще видите на автомобила си прикрепено уведомление за това, че ви е съставен фиш. В него ще видите вида на нарушението, датата и часа, както и номера на фиша, който ви е създаден. Фишът ще бъде изпратен и по постоянен адрес на собственика на колата. А за да няма съмнение – контрольорите ще заснемат нарушението. Фокусът ще бъде върху всички места, на които има натрупване на неправилно паркирани автомобили, места, които създават проблеми в движението. Тук не говорим за синя и зелена зона, говорим за цяла София“

В подкрепа на новите глоби се обявиха и неправителствени организации. Представителят на една от тях – „Спаси София” Андрей Зографски, заяви:

„В София е много хаотично. Често неправилното паркиране в 1 или 2 реда отнемат пътни ленти от ключови пътни артерии, които са построени, за да провеждат движение, а не да бъдат паркинги.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments