Организира се протест срещу безхаберието на Община Пловдив

0
1086
Община Пловдив
Община Пловдив. Снимка: Община Пловдив

Гражданско Сдружение „Заедно за Пловдив“ обявява протест, насочен към предотвратяване на опасности и подобряване на околната среда в града. Мероприятието ще се проведе на 25 септември с начален час от 14:45, на кръстовището на улица „Скопие“ и улица „Индустриална“, в близост до сградата на Общинско предприятие „Градини и паркове“.

Целите на демонстрацията са ясни и настойчиви. Сдружението поставя на първо място безопасността на гражданите и изразява загрижеността си относно стотиците сухи и опасни дървета. Настоява за тяхното незабавно премахване, преди да представляват риск за гражданите. Опазване на зелените площи е другото искане на организаторите като подчертават важността от замяната на отстранените дървета чрез засаждане на нови.

Това ще помогне за поддържане на зелената система на града и качеството на въздуха. Във връзка с това от сдружението съобщават, че вече пет месеца чакат отговор на входирана в Общината молби за разрешение по засаждането на закупени над 150 млади дръвчета. Паралелно се проведоха поредица от акции по маркирането на опасните дървета в Пловдив. Резултатите с обозначените точни локации на сухите дървета бяха изпратени до Община Пловдив.

Поради липсата на какъвто и да е отговор от тяхна страна и ОП „Градини и паркове“, от организацията настояват за отговорност и действия от страна на кмета Здравко Димитров. От СГ „Заедно за Пловдив“ настояват за оставката на директора на предприятието – Веселин Козарев.

Организаторите изискват да се вземат и мерки за предотвратяване на тежките последици от природни бедствия. Сдружението подчертава неотложната необходимост от вземане на превантивни мерки за почистване на коритото на река Марица, избягвайки събития, подобни на наводненията в Карловско и Царево, където загинаха две жени.

Призивът на протестиращите е гражданите на Пловдив да се присъединят и да подкрепят важните каузи за безопасен и зелен град.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments