Обижда ли началникът на отдел „Връзки с обществеността“ на Община Бургас жителите на село Твърдица?

8
6656
Стефан Минчев
Стефан Минчев. Снимка: Facebook

Възмутени хора са се натъкнали на публикация в социалната мрежа Facebook на началника на отдел „Връзки с обществеността“ в Община Бургас Стефан Минчев, в която според тях той обижда хората от село Твърдица като ги нарича „прости“.

Както вече Искра.бг писа, през последните дни се развихря скандал в едно от бургаските села, а именно село Твърдица. Жителите на селото твърдят, че са били излъгани от ГЕРБ и ръководството на Община Бургас по време на предизборната кампания на местните избори през месец Октомври.

Не след дълго, последва и реакция от страна на общински съветници, които също твърдят, че са били подведени от представители на Община Бургас по време на сесията на Общински съвет – Бургас, която се е проведе на 22 февруари. На нея администрацията е информирала съветниците, че са проведени срещи с жители и кметицата на село Твърдица и те нямат против създаването на новата услуга за хора с деменция в селото.

Днес с нас обаче се свързаха граждани, които изразиха крайното си възмущение от хора, които работят в администрацията на Община Бургас и са си позволили да изразяват острите си позиции срещу жителите на село Твърдица, а друг представител на общината дори да ги нарича „прости“.

В случая става въпрос за началника на отдел „Връзки с обществеността“ в Община Бургас Стефан Минчев. В поста си в социалната мрежа Facebook, той започва с „Прост народ – слаба държава“. Хората недоумяват как е възможно човек, който заема публична длъжност, да си позволява да обижда някого, само защото не е съгласен с това, което иска да реализира администрацията.

Стефан Минчев
Стефан Минчев. Снимка: Скрийншот от Facebook

Хората, които се свързаха с Искра.бг също коментираха, че Община Бургас в лицето на Димитър Николов имат противоречивата практика да използват недоволството на хората, както им е удобно. Припомняме, че назад в годините е имало случаи, в които групи хора са имали желания и идеи, като например техният район да стане синя зона, но администрацията в лицето на кмета е казвала, че щом има недоволни и хора, които не желаят нещо да се случи, то няма да се реализира.

Същият случай е и с идеята на ОЗБГ за многоетажен паркинг в района на квартал „Възраждане“. Там отново имаше отпор от страна на Община Бургас с аргумента, че има хора, които не искат да има паркинг.

Кметът на Бургас Димитър Николов е заявявал, че един недоволен гражданин да има, то това е достатъчно дадена идея да не се реализира.

Сегашната реакция на Стефан Минчев обаче, показва, че хората явно трябва да се съобразяват с идеите на кмета Димитър Николов и нямат право да възроптават срещу тях. Инак, те са „прости хора“.

Хората, които ни потърсиха. ни казаха, че има и други хора, които работят в Община Бургас и са си позволили да квалифицират действията на жителите в село Твърдица по най-различни начини.

Друг служител на Община Бургас дори категоризира като „срамота“ действията на хората, които били против идеята на кмета.

Христиана Димитрова
Христиана Димитрова. Снимка: Скрийншот от Facebook

В заключение, мнението на хората, които потърсиха Искра.бг е, че е недопустимо служители, заемащи публични позиции да обиждат или квалифицират действията на хората, още повече в социалните мрежи. Хората се надяват, че ще видят и публични извинения от въпросните лица в социалните мрежи.

Абониране
Известие от
guest

8 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Бай
Бай
1 месец по-рано

Кой е този брадат гей ?!

Българин
Българин
1 месец по-рано

Прост народ – слаба и платена провинциална псевдо журналистика!

Българин
Българин
1 месец по-рано

ЗАЩО ТРИЕТЕ, ТИРАНИ НА СВОБОДНОТО СЛОВО

Момата
Момата
1 месец по-рано

Начело с най-крадливия кмет Димитър Николов -момата и воденичният камък ГЕРБ, не се очаква други освен кражби, кражби,кражби…..пак ги избирайте!

don Ramon
don Ramon
1 месец по-рано

„Прост народ – слаба държава“ – кое не е така???? И да правите „новина“ от изказано лично мнение от личен профил, сте ЕБАСИ ШИБАНИТЕ ЖУРНАЛЯ! Човекът е цитирал поговорка. Това, че някой се е припознал в нея, си е лично негов проблем!

trackback

[…] В писмото си, жителите са изразили и възмущението си от това, че са били нападани с нелицеприятни квалификации от общински служители, за което писа и Искра.бг. […]

trackback

[…] в Твърдица реагираха мигновено и стартираха подписка против създаването на тази услуга, като събраха над 200 подписа в рамките на няколко […]

trackback

[…] миналата седмица Искра.бг първа писа за поведението на Минчев, който в своя публикация, която беше свързана с […]