Община Бургас подведе ли общинските съветници при гласуването за социалната градина „Грижовник“ в село Твърдица?

3
3387
Община Бургас
Община Бургас. Снимка: Искра.бг

Общинските съветници от няколко политически формации изразиха мнение, че най-вероятно са били подведени от Община Бургас. Дали е целенасочено или не, все още остава загадка.

Както Искра.бг писа, през последните дни се развихря скандал в едно от бургаските села , а именно село Твърдица. Причината за недоволството на жителите е докладна записка на кмета Димитър Николов за изграждане на нова социална градина „Грижовник“ за възрастни хора, диагностицирани с деменция, в сградата на бивша детска градина в с. Твърдица.

Жителите на селото мигновено взеха отношение и създадоха подписка, която изразява тяхната воля. Те ясно заявяват, че не са против хората, които страдат от това заболяване, а са против подхода и начина, по който администрацията в лицето на кмета Димитър Николов и ГЕРБ, се отнасят към тях и това, че са били излъгани.

Освен жителите обаче, се оказва, че общински съветници от различни политически партии са били подведени по време на сесията на Общински съвет – Бургас, видно от техни публикации в социалните мрежи.

По думите на съветниците, по време на сесията, администрацията е заявила ясна позиция, че жителите са съгласни с изграждането на такъв център в селото. Това е била и причината те да подкрепят така внесената докладна. Оказа се обаче, че това не е вярно и има силна съпротива от страна на живущите в с. Твърдица.

Един от съветниците, излезли с официална позиция в социалната мрежа Facebook е Иван Иванов от „Средна европейска класа“ /СЕК/:

Иван Иванов
Иван Иванов. Снимка: Скрийншот от Facebook

Мариян Иванов от ПП „Възраждане“ също не остана безучастен към случая:

Мариян Иванов
Мариян Иванов. Снимка: Скрийншот от Facebook

Арх. Дилян Георгиев от „Продължаваме Промяната“ също зададе въпрос, дали общинските съветници са били подведени от администрацията:

Делян Георгиев
Делян Георгиев. Снимка: Скрийншот от Facebook

Остава да разберем дали общинските съветници от другите политически партии ще изразят позиция, че са били подведени или ще запазят мълчание.

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Ворик
Ворик
1 месец по-рано

Разбира се че никой не е благоволил да информира жителите на Твърдица , или ако е имало такова е било само на ниво администрация. Сградата след ремонт би могла да бъде дом на читалището / което в момента е в една приземна стая на кметството , женския пенсионерски клуб който е в помещение под наем и от който може да бъде изведен ако сградата се продаде, мъжки пенсионерски – който поради липса на помещение не съществува, детска стая за игра , младежки клуб, спортен клуб и т.н… Селото е без парк и двора на сградата елизпълнява тази роля и на… Прочети още »

trackback

[…] след дълго, последва и реакция от страна на общински съветници, които също твърдят, че са били подведени от […]

trackback

[…] изразяват несъгласието си относно изграждането на социална градина „Грижовник“ в сградата на бившата детска градина в центъра на […]