Няма виновни за смъртта на 3-годишния Алекс

0
812
Болница
Снимка: Wikimedia commons

Няма виновни за смъртта на 3-годишния Алекс. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев получи окончателния доклад от проверката, която възложи на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ по случая с починалото дете. Не са констатирани пропуски в диагностиката и лечението му.

Според информацията в документа причина за трагичния случай е тежка двустранна хеморагична пневмония. Дошла е от вирусна инфекция и възникналите усложнения. Сред тях са полиорганна недостатъчност в надбъбречните жлези и тежки двустранни кръвоизливи.

В Министерството на здравеопазването постъпиха и констативните протоколи от лечебните заведения УБ „Лозенец“, УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ и СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“ и в практиките на личния лекар на малчугана.

Всички доклади следва да бъдат предоставени на прокуратурата, като тя също ще се сезира по случая. От днес директорите на болниците се връщат на работа.

От Искра.бг припомняме, че според доктор Георгиева състоянието на пациента не било тежко, по тази причина чакало 3 часа за прием.

„В 13:30 ми бяха предоставени документите, а около 14:00 детето бе прието. В този половин час, на базата на клиничния преглед установих, че се касае за дете, което се нуждае от болнично лечение, но не и от интензивно такова“, казва д-р Георгиева.

По думите ѝ, тя е отправила предложение към родителите да го настанят за лечение в клиниката по пулмология на Александровска болница. Те отказали. Също така споделя, че с оглед състоянието на Алекс, той е можел да бъде преместен в друга болница.

„Беше в увредено общо състояние. Лежеше на болничната кушетка, като имаше белези на интоксикация. Нямаше обаче дихателна или сърдечна недостатъчност“, отбеляза още педиатърката.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от