Доктор Георгиева за смъртта на 3-годишното дете: Състоянието му не беше тежко

0
517
Доктор Елена Георгиева
Снимка: Скрийншот от "бТВ"

3-годишното момченце, което почина в София, е чакало около половин час за прием, но през това време състоянието му не е било тежко. Това коментира за „бТВ“ доктор Елена Георгиева, която по думите на опечалените родители, е отказала да му окаже медицинска помощ в педиатричната болница „Проф. д-р Иван Митев“.

„В 13:30 ми бяха предоставени документите, а около 14:00 детето бе прието. В този половин час, на базата на клиничния преглед установих, че се касае за дете, което се нуждае от болнично лечение, но не и от интензивно такова“, казва д-р Георгиева.

По думите ѝ, тя е отправила предложение към родителите на детето да го настанят за лечение в клиниката по пулмология на Александровска болница. Предложение, което те отказали. Също така тя споделя, че с оглед състоянието на детето, то е можело да бъде преместено в друга болница.

„Беше в увредено общо състояние. Лежеше на болничната кушетка, като имаше белези на интоксикация. Нямаше обаче дихателна или сърдечна недостатъчност“, отбеляза още педиатърката.

Доктор Елена Георгиева е убедена, че в лечението на детето не е имало никакво забавяне.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments