Нинова: Управляващото мнозинство си направи ритуално самоубийство

1
623
БСП
Снимка: Корнелия Нинова, Facebook

„ГЕРБ и управляващото мнозинство си направиха ритуално самоубийство от страх.“

Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод проваленото извънредно заседание на парламента. Както Искра.бг ви съобщи два пъти бяха направени опити за събиране на кворум, но се регистрираха само 78 депутати. Причината заседанието да се провали е, че народните представители от управляващото мнозинство не се явиха на работните си места.

Според Нинова управляващите изпитват страх от реакцията на опозицията, страх от протеста и страх от истината. Тя обяви още, че българският народ днес е видял нагледно как се руши държавността. А самият Бойко Борисов за пореден път е погазил върховенството на закона.

Нинова беше категорична, че раздаването на средства от държавния бюджет може да се случи само и единствено чрез неговата актуализация, за което е необходима санкцията на парламента. В същото време за един месец Борисов е обещал, че ще раздаде над 2 милиарда лева, които не е ясно откъде ще бъдат взети. Според Нинова с парите на българските граждани управляващите си купуват оцеляване, а Борисов иска да си попълни още малко чекмеджето в спалнята – онова, в което има и пистолет.

От БСП настояха за има разделение на властите и законодателната да упражнява контрол връху изпълнителната. Вместо това те видяха в случилото се днес поредното доказателство, че в държавата има диктатура. Един човек е погазил отново институцията Народно събрание и сам решава съдбите на милиони български граждани, категорични са социалистите.

Нинова за пореден път се обяви за оставка на правителството и провеждане на предсрочни избори.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Младен Михайлов
Младен Михайлов
3 години по-рано

Оставка на Борисов 3 и на всички назначени от Борисов независимо от коя институция са мутрите е време да си ходят за не явяване на работното място 50процента от заплатите на не явилите се да бъдат орязани и да са в полза на народа който протестира срещу дектатурата на Борисов 3 оставка