Извънредното заседание на НС се провали, управляващите не се явиха

0
215
Народно събрание
Снимка: Facebook

Извънредното заседание на Народното събрание се провали. Депутатите от управляващата коалиция на ГЕРБ и „Обединените патриоти“ не се явиха на работните си места, предаде „bTV“.

Направени бяха два опита за събиране на кворум. И при двата се регистрираха по 78 депутати. За да се проведе обаче заседание на парламента, в пленарната зала трябва да са повече от половината от народните представители.

Извънредното заседание на Народното събрание беше свикано за 09:00 часа днес по искане на Българската социалистическа партия. Оттам настояваха за актуализация на държавния бюджет заради COVID-19.

Освен това от БСП искаха да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов за насилието над протестиращи и журналисти по време на националната конференция на ГЕРБ в София. По въпроса социалистите настояваха да чуят позицията и на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски.

Тази сутрин депутатите бяха посрещнати от протестиращи, които замерваха парламента с яйца. Някои от тях носеха и домати, предаде „NOVA“. Уцелен е бил и прозорецът на входната врата.

Призиви за хвърляне на яйца бяха отправени вчера от организатори от „Отровното трио“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments