Николай Денков: Убеден съм, че бюджетът ще бъде приет и ще бъде реалистичен

0
12
Акад. Николай Денков
Акад. Николай Денков. Снимка: МС

„Аз съм убеден, че бюджетът в края на краищата ще бъде приет и ще бъде реалистичен“.

Това заяви премиерът акад. Николай Денков пред „БНР“ по повод последните задочни дебати между парламентарно представените партии относно Бюджет 2024. Припомняме, че проектът бе представен в петък от министъра на финансите Асен Василев, след което бе разкритикуван от ГЕРБ, а от опозиционните „Възраждане“ и „Има такъв народ“ очаквано заявиха, че няма да го подкрепят.

Денков отговори на Бойко Борисов и ултиматума, който той му постави, като заяви, че се надява в скоро време ГЕРБ да влязат в работен режим след изборите. Той визира главно работата по бюджета за следващата година и конституционните промени

Премиерът коментира и въпроса за дефицита и неизпълнението на приходната част, като  заяви, че няма никаква опасност извън границите на трипроцентния дефицит.

Относно приоритетите на ГЕРБ-СДС за инфраструктурата и за общините, Денков подчерта, че бюджетът за капиталови разходи, който се предлага за следващата година е с 50% по-голям от тазгодишния, което по думите му е огромно увеличение

„Твърденията, че някой подценява капиталовите разходи, са напълно неверни.“

Денков категорично отрече твърденията, че няма да има достатъчно средства за общините, като уточни че те ще трябват да бъдат отпуснати тогава, когато има представени конкретни проекти. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments