Никола Стоянов: Не е задача на българското правителство да търси купувач на рафинерията в Бургас

0
27
Лукойл Нефтохим Бургас
Лукойл Нефтохим Бургас. Снимка: Архив

„Няма яснота какво ще се случи с цените на горивата след 1 март, когато ще отпадне разрешението за внос на руски петрол у нас“.

Това заяви бившият служебен икономически министър Никола Стоянов пред „БНТ“. 

Стоянов подчерта, че липсва яснота какво ще се случи след този ден и разкритикува настоящото правителство за липсата на предвидимост в икономическата политика. 

Бившият министър изрази и несъгласие с подхода на правителството по отношение на търсенето на купувач за рафинерията в Бургас. Според него, основната задача на управляващите следва да бъде гарантиране на ниски цени на горивата за гражданите, като използва дерогацията. Той добави, че в момента цените са твърде високи в сравнение с цените на суровините, и критикува отсъствието на действия по събирането на данъци.

Стоянов представи графика, показваща събраните данъци от „Лукойл“ в България и подчерта, че е необходимо правителството да гарантира финансовата стабилност и яснота за икономическите субекти. Той предупреди за възможните негативни последици за икономиката и предприятията, ако не се осигури предвидимост в бъдещите действия.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments