Немската овчарка Барс открива отровни примамки в природата

0
127
Немска овчарка
Снимка: Pixabay

Петгодишната немска овчарка на име Барс е единственото куче у нас, коeто е специално обучено да открива отровни примамки навън в природата.

Годините, прекарани в усилени тренировки и желязна дисциплина са дали резултат, обяснява неговият водач Николай Терзиев. Сега кучето притежава уникалните способности да открива отровите, които обикновено стават за ядене, но са опасни. Барс е обучен да не докосва нищо, което намира.

Историята започва с идването на кучето в България преди 4 години. По думите на Терзиев, немската овчарка „Трябва да има много добро посочване, за да покаже на водача къде е примамката“. Успехите му се дължат освен на усилията, положени от неговите дресьори, и на генетиката на животното, която трябва да бъде подходяща.

По думите на водача, в страната ни има изготвен специален план, по който предстои да се обучават кучета в търсене на отрови. Иновативният метод ще даде възможност и на други родственици на Барс, безспорен „пионер“ в своята област, да извършват същата работа като него навън в природата.

Николай Терзиев вече е организирал кампания за даренията, средствата, от която ще помогнат дейността на Барс да продължи и през идната година, информират от „bTV“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments