НАП проверява и българите с имоти в Гърция

0
89
НАП
НАП. Снимка: Архив

Националната агенция по приходите /НАП/ е стартирала проверки на български граждани с имоти и в Гърция. Това идва на фона на аналогичните проверки, свързани със сънародниците ни в Дубай. Служителите проверяват дали доходите им съответстват на имотното им състояние, уточни изпълнителният директор на институцията Борис Михайлов в ефира на „БНТ“.

„В момента текат проверки, някъде правим и ревизии, ако установим, че има недекларирани доходи. В такива случаи налагаме 10% данък плюс лихва за съответния период“, коментира още той, добавяйки, че някои случаи се дават и на Антикорупционната комисия, която трябва да прецени дали имотът трябва да бъде конфискуван.

По време на проверките по-голямата част от граждани са си доказали парите, заяви той и увери, че обществеността ще бъде уведомена за резултатите.

По повод проверките в Дубай, шефът на НАП заяви, че емирството е отказало да предостави информация и за банковите сметки на българи там. Припомняме, че НАП проверява 23-ма българи с имоти в Дубай, като за 4 от тях текат и данъчни ревизии.

„Над 100 000 лева неплатени данъци до момента са събрани в резултат на тези ревизии. (…) Скоро от Дубай ще получим и пълния списък на българите с имоти там. Става дума за около 200 души“, съобщи днес Михайлов.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments