Над 1100 жалби за детско насилие са приети от началото на годината

0
40
Насилие, дете
Снимка: Pixabay

Над 1100 жалби за детско насилие са приети от началото на годината досега в Агенцията за закрила на детето. По всеки сигнал се образува преписка, по която работят експерти от ГД „Контрол по правата на детето“, но за добра превенция е нужно разширяване на услугите. Това ще стане чрез създаването на мрежа от специалисти, които да поемат случаите на местно ниво, предаде „Монитор“.

Сигналите са общо 1131, като те са основно за сексуално, психическо и физическо насилие, както и неглижиране, т.е. недостатъчна грижа. Изложени на риск са също деца, чиито родители не се разбират и волно или неволно въвличат детето в конфликта – спор за родителски права, скандали, ограничаване на контакта с единия родител.

189 от сигналите са постъпили от юридически лица, 404 са от физически, а 176 са по самосезиране на инспекторите. Последните касаят главно случаи на неглижиране, домашно насилие, а също и участие на децата в неподходящи медийно продукти. На Националната линия за деца са получени над 350 обаждания.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от