На 9 август стартират още пътни ремонти в Пловдивско

0
266
Ремонт, строителен обект
Ремонт, строителен обект. Снимка: Искра.бг

На 9 август стартира ремонтът на още една отсечка от Околовръстния път на Пловдив и на 11 км от пътя I-8 Пловдив-Садово. Участъкът от Околовръстния път е от пловдивската улица „Пазарджишко шосе“ до АМ „Тракия“. Отсечката ще бъде затворена за движение и трафикът ще се пренасочва през Пловдив.

Строителните дейности са част от започналия през миналата година поетапен ремонт на над 14 км от Околовръстния път на Пловдив. През миналата година бяха обновени близо 8 км от трасето между „Коматевско“ и „Асеновградско шосе“. В заключителен етап е започналият през юли ремонт от „Пещерско“ до „Коматевско шосе“. След приключването му ще се обнови и отсечката между „Пазарджишко“ и „Пещерско шосе“.

Ремонтните дейности включват изпълнението на земни работи за подобряване на отводняването, усилване на пътната конструкция, полагане на нови основни и износващи асфалтови пластове, направа на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци. Срокът за завършване на ремонта на Околовръстния път е 30 септември.

От 9 август до 15 септември ще се ремонтира 11-километрова отсечка от път I-8 Пловдив-Свиленград. Това е участъкът от пътен възел „Скобелева майка“ в Пловдив до кръстовището за Садово. Трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути.

Тежкотоварните и леките автомобили ще преминават от пътен възел „Скобелева майка“ в Пловдив по път II-56 Пловдив-Раковски, ще продължават по АМ „Тракия“ до пътната връзка за село Плодовитово при 165-ти км на автомагистралата, след което през селата Мирово и Милево ще стигат до Поповица и ще продължават по път I-8 Поповица-Свиленград.

За леките автомобили е осигурено и още едно обходно трасе: пътен възел „Скобелева майка“ в Пловдив-Ягодово-Катуница-Караджово-път III-8006 Кочево – Садово-път I-8 Садово-Поповица.

Проектът за ремонт на отсечката включва подобряване на отводняването, подмяна на асфалтовите пластове, както и ландшафтно оформление. Участъкът ще бъде с нова маркировка и ограничителни системи. Предвидените ремонтни дейности на път I-8 Пловдив-Свиленград са за около 10 млн. лв.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ се извиняват на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но предприеманите дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечките.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments