Мотоциклетизъм: Кабакчиев стартира днес в хард-ендуро надпреварата RedBull Romaniacs 2020

0
645
Кабакчиев
Снимка: Фейсбук

Най-добрият български състезател по Ендуро Теодор Кабакчиев (Екстрийм Рейсинг, КТМ) стартира днес своето участие в RedBull Romaniacs 2020, 17-тo издание на едно от най-трудните състезания зрелищната дисциплина в света. Това съобщи Българската федерация по мотоциклетизъм.

В следващите пет дни родният пилот ще се бори заедно с останалите състезатели в непристъпните планини около Сибиу (Румъния) в клас GOLD, където очаквано фигурират имената на доказали се звезди в спорта като Уейд Иънг, Били Болт, Греъм Джарвис, Марио Роман, Тадеуш Блазусиак и други. За Кабакчиев това ще бъде четвърто участие в RedBull Romaniacs (най-добро представяне – 2017, 15-то място). За Искра.бг Теодор Кабакчиев коментира:

“Предстои ми най-тежкото Eндуро състезание в света. Пет дни каране по засукани пътеки из Карпатите, 150 км на ден или поставено във времеви рамки – от 6 до 8 часа на ден в максимално темпо. Малцина успяват да завършат “маратона”. Карираният флаг е постижение. Понякога има сиви и изпълнени с трудности дни, точно такива ми предстоят. Но аз отивам с желание да ги нокаутирам и да изляза цветен на финала!“

В условията на глобална пандемия, този сезон организаторите премахнаха пролога, който се провеждаше в изминали години в центъра на град Сибиу и го замениха с 18 километрово квалификационно трасе с една контрола. Теодор днес измина за 46м14с (+7м. спрямо първия – Уейд Иънг) дистанцията и се нареди 10-ти в класирането, което означава, че утре ще стартира, също десети (в 07:58).

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments