Момиче е било бито в района на училище в Пловдив, прокуратурата се зае със случая

0
133
Юмрук
Снимка: Pixabay

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка във връзка с публикуван видеоклип в медиите за проявено насилие – побой, над непълнолетно/малолетно момиче в двор на училище в Пловдив. Проверката се води по чл.131, ал.1 т.12 и т. 4 вр. ал.130 т.2 от Наказателния кодекс – за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.

Наблюдаващият прокурор е дал указания за установяване на участниците в инцидента-пострадали, извършители и присъстващи, както и да бъде изяснено дали те са ученици и ако това е така, да се изискат писмени обяснения от директорите на съответните училища за предприетите мерки във връзка със случая. Разпоредено е и снемане на писмени обяснения от директора на училището, в двора на което е заснет инцидента, независимо дали участниците в него са ученици в същото учебно заведение.

Проверката е възложена на 6 РУ на МВР-Пловдив. Срокът за приключването е едномесечен.

В същите публикации са изложени данни-видеоклип, за нанесен побой спрямо друго момиче в подлез в жр „Тракия“ в Пловдив, за което на 6 март 2024 г. в Районна прокуратура-Пловдив е била подадена жалба. След като се е запознал с фактите наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на проверка по случая за престъпление по чл.131, ал.1 т.12 вр. чл.130, ал.2 от Наказателния кодекс – за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди.

Дадени са били указания за снемане на обяснения от пострадалата и от очевидци, изискани са медицински документи и други. Проверката се извършва от служители на полицията, като към момента не е приключила.

Пламен Янев пред Искра.бг: МВР изпрати преписката за обгазяването в Карнобат на прокуратурата!

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments