Митьо Очите кърви в съда, отложиха гледането на мярката му

0
239
Димитър Желязков
Снимка: Интерпол

Димитър Желязков, известен още като Митьо Очите, е обвинен, че е завладял погребалния бизнес на територията на област Бургас. Това съобщи наблюдаващият делото прокурор Калин Близнаков, предаде агенция „Фокус“.

„Спрямо Желязков са предявени обвинения за организирана престъпна група – за извършване на палежи, разпространение на наркотици, леки и тежки телесни повреди, т.е побоища на лица, които не искат да се подчиняват на групата. Към него има и обвинения за изнудване и заплащане на такса „спокойствие“ от търговски лица на територията на Бургас, Слънчев бряг и Ямбол. Обвиненията са за това, че е завладял целия погребален бизнес на територията на област Бургас. В продължение на 3 години е събирана тази такса „спокойствие“, като сумата е възлизала на 150 лв. на погребение“, поясни прокурор Калин Близнаков.

Днес Специализираната прокуратура внесе искане в Специализирания наказателен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Желязков. Припомняме, че снощи той беше екстрадиран от Турция. Делото обаче е отложено за няколко часа.

„Подзащитният ми е с 96% инвалидност от ТЕЛК-комисия от лятото на миналата година. Има неизвадени проектили от тялото и вече близо 24 часа се държи без лекарска помощ. А дори и в момента кърви“, заяви адвокатът на Желязков Илиян Василев. И настоя за провеждане на спешен медицински преглед. Магистратите уважиха това искане.

По-рано през деня Митьо Очите обясни, че смята обвиненията към него за несериозни и единственото, за което се притеснява е здравословното му състояние. В тази връзка наблюдаващият делото прокурор Евгения Станкова отвърна, че е извикан екип на ЦСМП, който отново ще го прегледа.

„Снощи в 23:30 часа е проведен медицински преглед. Съдът изиска този документ. Аз не мога да се ангажирам с това, което пише в него“, твърди тя, като уточни, че след като изследванията пристигнат в съда, те ще бъдат прегледани от магистратите и ще бъде установено неговия здравословен статус.

„Отидох на лекар в Турция. Там съм опериран. Имам документи, бях на преглед, а те ме арестуваха“, подчерта той.

Митьо Очите коментира още, че има повдигнати обвинения и срещу дъщеря му, но не знае за какво са.

Желязков обясни, че не се е явил в съда, защото не му е била пусната призовка. По думите му обвиненията срещу него се крепят на слухове и анонимни свидетели.

Припомняме, че Очите беше арестуван в Истанбул в компанията на бившия депутат от ДПС Несрин Узун и бившия общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments