Министър Сербезова: Основен приоритет е повишаване броя на ваксинираните у нас

0
20
Работна среща
Работна среща. Снимка: Министерство на здравеопазването

Здравният министър проф. Асена Сербезова се срещна с представителите на Световната здравна организация /СЗО/ у нас д-р Скендер Сила и доц. Михаил Околийски. Д-р Сила поздрави проф. Сербезова с назначаването ѝ за министър, предаде поздрави и от регионалния директор на Организацията за Европа д-р Ханс Клуге и сподели надеждата си за продължаване на отличното сътрудничество с екипа на министерството.

„За мен е удоволствие отново да работим заедно, този път в качеството ми на здравен министър. Както знаете, България има едно от най-ниските ваксинационни нива срещу COVID-19 в Европа. Затова и сред основните приоритети на правителството е повишаването броя на ваксинираните български граждани. В това отношение ще имаме нужда, и уверена съм, ще получим подкрепата на Световната здравна организация“, коментира здравният министър.

По време на срещата са били очертани приоритетните области на сътрудничество, като наред с изпълнението на дейностите по 2-годишните споразумения и отговора на COVID пандемията, фокусът ще бъде и върху незаразните хронични болести и рисковите фактори (тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, затлъстяване), психичното здраве, електронното здравеопазване, повишаване на обществената осведоменост за ваксините чрез информация, основана на научни доказателства.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments