Министър Радев за протестите: Без разговор няма как да се случат нещата

0
34
Румен Радев
Румен Радев. Снимка: "БТА"

„Без разговор няма как да се случат нещата. Готов да отида при протестиращите на място на автомагистрала „Тракия“.“

Това заяви енергийният министър Румен Радев в Раднево, цитиран от „БТА“. Той коментира протестите на енергетиците и миньорите у нас, които втори ден блокират страната.

Днес той трябваше да проведе среща с легитимните синдикални представители на ТЕЦ-а и на „Мини Марица изток“ и ръководствата на двете дружества, но синдикатите отказаха да присъстват и да водят преговори.

Министър Радев заяви още, че е крайно време да започне да се действа, а не само да се говори за преход, който така или иначе няма как да се случи изведнъж. Той призова да не се създава напрежение в обществото за настройване на една група хора срещу друга група хора. По думите му протестиращите енергетици и миньори с нищо не застрашават функционирането на системата в момента. 

Междувременно блокадата на възлови пътни артерии в Старозагорско продължава и към този момент. Блокирано е преминаването през прохода Хаинбоаз в района на село Гурково, детелината на автомагистрала „Тракия“ към Стара Загора и Хасково на 208-и километър и главния път София-Бургас.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments