Министър Демерджиев ще посети пак района на наводненията в Карловско

0
97
Иван Демерджиев
Иван Демерджиев. Снимка: Министерство на туризма

Предвижда се утре вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев да посети пак района на наводненията в Карловско.

Визитата е в контекста на стартиралата проверка за евентуално извършена незаконна сеч, както и на продължаващите възстановителни работи, създадената организация за охрана на обществения ред и имуществото на жителите.

В проверката ще участват още заместник-министърът на земеделието Валентин Чамбов, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Стоян Тошев и директорът на Южно Централно държавно предприятие.

Припомняме, че по-рано днес заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов заяви, че близо 10 пътноподдържащи фирми, държавното дружество „Автомагистрали“ с всичката си налична техника, както и мобилните групи на Националното тол управление, са на място и помагат в почистването и възстановяването на транспортния достъп в засегнатите от водното бедствие населени места в Карловско. Техниката се местила от едно населено място в друго спрямо нуждите на инфраструктурата.

„Ако работим с темповете от последните дни, до 2 месеца може би ще върнем нормалния ритъм на живот в засегнатите населени места. Стремим се да работим така, че по най-бързия начин да може да започне изграждането на разрушените мостови съоръжения. Направили сме всичко, което зависи от МРРБ“, увери той.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments