Зам.-министър Христов: До два месеца ще върнем нормалния живот в засегнатите от наводненията населени места

0
18
Захари Христов
Захари Христов. Снимка: МРРБ

„Около 10 пътноподдържащи фирми, държавното дружество „Автомагистрали“ с всичката си налична техника, както и мобилните групи на Националното тол управление са на място и помагат в почистването и възстановяването на транспортния достъп в засегнатите от водното бедствие населени места в Карловско. Възстановили сме го на повечето места. В близките дни се очаква да има конкретни стойности на щетите. Техниката се мести от едно населено място в друго спрямо нуждите на инфраструктурата. „Стремим се възможно най-бързо да започне работата по изграждане на мостовите съоръжения в наводнените населени места.“

Това обяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов пред „bTV“. 

„Ако работим с темповете от последните дни, до два месеца може би ще върнем нормалния ритъм на живот в засегнатите населени места. Стремим се да работим така, че по най-бързия начин да може да започне изграждането на разрушените мостови съоръжения. Направили сме всичко, което зависи от МРРБ“, увери той.

Другата седмица се очаква да бъде пусната за движение лявата тръба на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“ в посока Варна, а до края на месеца трябва да е готова и едната тръба на тунел „Витиня“. Има ангажимент от страна на пътния бранш за зимното поддържане на републиканските пътища, стана ясно от думите на Христов.

Вървят процедури по ЗОП за зимно поддържане за един сезон и отделно за пътноподдържане за три години. За всички поръчки има от един до трима кандидати. Това означава, че сме си свършили работата така, че да бъдат привлекателни за строителните фирми, акцентира още той. И призова фирмите за национално отговорно отношение спрямо поддържането на републиканската пътна мрежа.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments