Майки с деца от Украйна: Наводнението дава възможност да се отблагодарим

0
14
Наводнение в Богдан
Наводнение в Богдан. Снимка: Сухопътни войски\Land Forces, Facebook

Майки с деца от Украйна, приютени в страната ни, решиха да дадат помощите си на пострадали от наводненията в селата край Карлово.

Елена Димитрова от гражданско сдружение „Прегръдки от България“ споделя, че е усетила ситуациите сходни. По думите й в Украйна хората губят къщите и живота си, а сега в Карловско пострадалите изпитват същото – загуба и страх. Трябва да сме солидарни, защото доброто поражда добро, категорична е тя.

Димитрова разказва, че когато са пристигнали в страната ни, българите им са помогнали. Случилото се сега дава възможност на украинците да се отблагодарят, добави тя и призова всички украинци да помогнат.

В „Прегръдки от България“ има много дарения от българки, коментира Димитрова в ефира на „Bulgaria ON AIR“. По думите й толкова са много, че са на склад. Украинките са ги взели и са започнали да ги пращат на бедстващите.

Потърпевшите се нуждаят от абсолютно всичко, тъй като са цялата им покъщнина е унищожена. Предвижда се украинки от сдружението да посетят едно от наводнените села, тъй като не можело да се помага само с помощи, а трябвало да се хване и лопатата.

Припомняме, че по-рано днес служебният премиер Гълъб Донев заяви, че държавата ще отпусне средства за подпомагане на пострадалите от наводненията. Той направи коментара си от село Каравелово. По думите му освен финансови средства, ще бъдат осигурени и строителни материали за възстановяване на нанесените щети.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments