Донев: Ще бъдат отпуснати пари и осигурени строителни материали в Карловско

0
33
Гълъб Донев
Гълъб Донев. Снимка: Минко Чернев, БТА

Служебният министър-председател Гълъб Донев обяви, че ще бъдат отпуснати пари и ще бъдат осигурени строителни материали за възстановяване на щетите, нанесени в резултат на наводненията. Той направи обещанието си в село Каравелово, което е сред най-засегнатите. По думите му ще бъдат отпуснати и диференцирано средства за всеки потърпевш и всяко едно домакинство ще бъде подпомогнато. Според него ще трябва да бъдат доставени временни жилища.

Приливната вълна е нанесла големи поражения върху частните имоти и инфраструктурата, коментира Донев. Той смята, че най-важното е, че няма пострадали или загинали.

„Стихията връхлита за секунди, възстановяването изисква време и усилия. (…) Всички усилия и средства на държавата са впрегнати.“, коментира още той.

Премиерът коментира и казуса със семействата с деца-ученици:

„Всички родители ще могат да получат и помощ за първия учебен ден. И за това е помислила държавата. Няма да остане нито един, който е засегнат, и да не бъде подпомогнат.“

Според Донев причината за трагедията са големите количества дъжд, паднали в Средна гора. Той смята и изсичането на гората за проблем.

„С Министерството на земеделието установихме, че има сеч, но тя не е безразборна и не е в нарушение. За всяко изсечено дърво е дадено разрешение. Ако е имало сеч и тя е законна, не може да бъде причина за бедствието.“, уточни той.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments