Калоян Божилов – между светската професия и живота на село

0
41
Операторът. Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA
Операторът. Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA

Калоян Божилов е талантлив млад оператор, избрал спокойния живот на село. За решението му разказва „NOVA“.

Придобива известност покрай филма „Ага“, спечелил множество отличия. Едно от признанията е дадено от Москва.

На 22-годишна възраст решава да намери баланса между светската си професия и спокойния селски живот. Така се преселва в Пожарево.

Избира мястото благодарение на майка си. Преди 15 години жената решила, че не иска да живее в столицата. Започнала да обикаля, за да търси място, на което да се чувства добре.

Неговото обкръжение пък не било тясно свързано с града. Много от съучениците и приятелите му напуснали родината.

Първоначално пътувал ежедневно до София, за да има възможност да работи и учи. По-късно обаче намира своя прекрасна среда от хора в Пожарево и опознава местността.

Включва се в различни проекти, които развиват региона. Един от тях е възстановяването на църквата, за което всички съселяни помогнали. Възнамеряват да направят филми, за да възродят традициите на селото.

Днес е на мнение, че в градовете лесно се губи връзка с природата, а общуването в селата е по-истинско. Обяснява, че не му е трудно. Посещава София, за да отиде на театър или кино. На село има дом, в който може да си почине и да се чувства уютно, както и природа и чист въздух.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от