Какво си казаха директорът на ИАРА и мидарите и рибарите на проведената среща?

0
263
Мидари и рибари пред ИАРА
Мидари и рибари пред ИАРА. Снимка: Искра.бг

Както Искра.бг вече ви съобщи мидари и рибари се събраха днес пред сградата на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/. Техните искания са свързани с наредба, която все още е проект и е на обществено обсъждане. В нея се предлага да се въведе забрана от 3 месеца за улов на бяла мида донакс.

Мидарите и рибарите са съгласни да има забрана, но тя да съвпада с размножителния период, който не бил посоченият от Министерството на земеделието.

Директорът на ИАРА Христо Панайотов слезе при събралите се и покани техни представители на среща. Пълният запис от разговорите можете да видите в следващото видео:

 

По време на срещата Панайотов пое ангажимент, че исканията на мидарите и рибарите ще бъдат сведени до знанието на министъра на земеделието Иван Иванов. Но подчерта, че тече обществено обсъждане и е добре те да изпратят своите виждания и в писмен вид, така че да бъдат напълно официализирани. Освен това по време на разговорите, а и след тях беше подчертано изрично, че наредбата се подготвя от министерството, а не от ИАРА, която ще изпълнява, след като бъде приета, само контролни функции.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments