Изборите в неделя ще бъдат по-специални за 857 избиратели в област Велико Търново

0
45
Гласуване
Гласуване. Снимка: Искра.бг

Във Великотърновска област 857 избиратели ще получат право да гласуват за първи път на предстоящите избори в неделя за Европейски парламент и на предсрочния парламентарен вот за 50-ото Народно събрание. Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия Десислава Йонкова, цитирана от „БТА“.

В списъците има 14 столетници – десет жени и четирима мъже, като един от тях е на 103 години. Днес в Областната администрация се очаква да пристигнат устройствата за машинно гласуване, които ще бъдат разположени в 306 от общо 416 секционни избирателни комисии.

Членовете на секционните избирателни комисии ще разполагат с два избирателни списъка. Към днешна дата за вота за Европейски парламент са регистрирани 200 700 избиратели, а за избор на депутати в 50-ото Народно събрание – 203 333 избиратели. Разликата се дължи на принципа на уседналост от три месеца преди вота за Европейски парламент. 

Пет са подвижните избирателни секции – по една във Велико Търново, Сухиндол, Павликени, Полски Тръмбеш и Горна Оряховица. Десет ще са разкритите секции в лечебни заведения и специализирани социални институции и арест от областта.

Цвета Галунова изброи 104 причини, поради които заслужава доверие на изборите

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments