Иванов и Мирчев ще посетят сесия на Общинския съвет за спасяването на „Международен панаир Пловдив“

0
53
Христо Иванов и Ивайло Мирчев
Христо Иванов и Ивайло Мирчев. Снимка: Facebook

Извънредна сесия на Общинския съвет в Пловдив ще решава собствеността на местния панаир. Предвижда се на заседанието да присъстват и депутатите от „Демократична България“ /ДБ/ Христо Иванов и Ивайло Мирчев. 20 общински съветници от различни политически сили са поискали сесията да се проведе на 5 януари, но председателят на Общинския съвет Александър Държиков /ГЕРБ/ е предпочел тя да се състои утре. Според председателя на ДБ в пловдивския Общински съвет Веселина Александрова избраната дата създава опасност от липса на кворум и отлагане на решението.

От партията припомнят, че в последните работни дни на 2022 г. почетният консул на Руската федерация и руски гражданин Георги Гергов в писмо без правна стойност до Общинския съвет подхвърли възможността да се обособят 6 дка за Операта, ако съветът му предостави 350-те декара на Пловдивския панаир. Желанието му бе удовлетворено с гласовете на общинските съветници от ГЕРБ, местната БСП, двама от ЗС “Александър Стамболийски” и двама независими съветници – от ДПС и НФСБ.

„Докато Европейският съюз конфискува имоти на представители на режима н Путин, общинските съветници на евроатлантическата партия ГЕРБ подаряват за Коледа 350 дка на почетния руски консул в Пловдив.“, подчерта Александрова.

Според нея извънредното заседание все пак дава шанс на ГЕРБ да се дистанцира от БСП на Гергов. ДБ вече е внесла предложение против окончателното подаряване на Пловдивския панаир и финализиране на “кражбата на века”, както я определя Александрова.

Александрова изрази надежда, че колегите ѝ ще вземат правилното решение във вътрешнополитически и геополитически план, като защитят интересите на Пловдив и гражданите му.

„В противен случай ГЕРБ ще бъде тази, която е предала пловдивския интерес, пловдивчани и собствените си избиратели. Припомняме, че вече 15 години губим Панаира парче по парче чрез ловки схеми и политическа подкрепа, а сега можем да избегнем довършителния удар.“, заключи Александрова.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments