Искат ТЕЦ „Бобов дол“ да работи чак до 2038 година

0
103
ТЕЦ
Снимка: Thermal Power Plant Bobov Dol EAD/ ТЕЦ Бобов Дол ЕАД, Facebook

Становище с искане ТЕЦ „Бобов дол“ да бъде закрита през 2038 година ще бъде изпратено до Министерството на енергетиката. То е било прието на среща, в която са взели участие кметове на общини от Кюстендилско, областният управител, синдикалисти и депутати. От страна на ведомството е присъствала зам.-министър  Антоанета Бонева, съобщи „БНР“.

Припомняме, че Министерството на енергетиката в началото на месец август публикува информация, според която ТЕЦ-овете в Стара Загора, Перник и Бобов дол трябва да бъдат закрити през 2026 година.

Участниците в срещата не приемат и изготвените регионални планове за устойчива заетост, трите региона ще получат над 2 милиарда лева общо по Плана за справедливост. Според тях е са напълно неприемливи плановете, които предвиждат останалите без работа енергетици, да се преквалифицират в сферата на балнеологията, туризма, обувната и шивашката промишленост и овощарството.

Техните опасения са свързани с това, че хиляди семейства в общините Бобов дол, Дупница, Сапарева баня, Кюстендил ще останат без препитание след закриването на топлоелектрическите централи. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments