Инженер от Камарата на геодезистите е сезирал служебния премиер и президента за строителството на „Смокиня“

1
711
Плаж "Смокиня"
Снимка: Борислав Борисов, Facebook

На плаж „Смокиня” е започнало поредното незаконно строителство, алармира инж. Йоан Каратерзиян от Камарата на геодезистите в България пред „OFFNews“. Проблемът – от седмици на плажната ивица се поставят бетонни пети, а от началото на месеца багери го вкопават в земята. Какво точно се случва там не е ясно, а обектът е заграден.

Припомняме, че преди около месец туристическото министерство санкционира концесионера на плажа с близо 4000 лева заради нарушена цялост на плажната ивица. Той обаче е категоричен, че всичко е законно, в това число и тежката техника, и разполага с необходимите разрешителни.

Багерите на плаж „Смокиня – север“ предизвикаха вълна от възмущение след изтекли във Facebook снимки. Проверката на контролните служители на място е констатирала, че по цялата си дължина плажът е с нарушена повърхност и има следи от верижна техника, а на места теренът е бил заравнен.

Миналата седмица се заговори за поредния багер на плаж „Смокиня“, а кметът на Созопол обяви, че това не било строителство, а монтажни дейности.

Въпреки това инж. Каратерзиян е сезирал служебния премиер Стефан Янев за случващото се, както и Министерството на туризма, МРРБ и президента Румен Радев. Той пише до тях:

„Вулгарното отношение към изключителната държавна собственост от страна на част от временните ползватели (т.нар. концесионери) на изчерпаемите природни ресурси на страната ни, очевидно е породена от впитото в общественото мнение от страна на досегашното управление, че всичко им е позволено, когато веднъж са стъпили на “своя” плаж.“

Експертът от екоминистерството твърди, че са се заели сериозно с проблема, а дали МРРБ и Министерството на туризма вършат нещо по казуса не знаел.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Иван Бровкин
Иван Бровкин
2 години по-рано

Човеко си е платил на който трябва и сега „който трябва“ го защитава.