Община Созопол: На къмпинг „Смокиня“ има монтажни дейности, а не строителни

0
325
Плаж
Снимка: Martin Chichov, Facebook

На къмпинг „Смокиня“ отново е била забелязана тежка техника. Кой и защо е позволил работата й?

Оказва се, че строителните машини поставят „бетонни пети“, които ще бъдат заровени в пясъка. Това коментира и концесионерът пред „bTV“ – те трябвало да бъдат „обезопасени“ и не можело „да останат останат просто така на пясъка“. Концесионерът Иван Алексиев твърди, че притежава всички строителни разрешителни, в това число и за дървените скари за пътеки по плажа, и за вишните на спасителите.

От Община Созопол разкриват, че в началото при представянето на документите и при първоначалното им разглеждане, е имало доста несъответствия и заради това са били върнати от главния архитект към съответните податели. Зам.-кметът по строителството в Община Созопол Румен Кисьов добави:

„В продължение са представени съответните документи и разгледани. Вследствие, на което са издадени определен брой разрешения за поставяне с вчерашна дата и днешна дата за плаж Смокиня-Север – той е един общ плаж Смокините и Каваците. За Каваци-Юг в момента работят по предоставените документи. И като изключителна държавна собственост бреговата ивица, която всъщност е извън урбанизираната територия, там могат да се извършват съответните монтажни дейности по всяко време, стига да не пречат на гражданите и да не са в нарушение на заповедта на забраната за строителство.“

От Община Созопол смятат, че няма истинско строителство, а монтажни дейности. Концесионерът Алексиев пък добави в телефонен разговор, че това лято обектът, който има разрешение за работа на плажа, няма да бъде вдигнат, но бързат да обезопасят „бетонните пети“ и да разположат шезлонги и чадъри за сезона.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments