Художници на графити представят проект за обновяване на градската среда в Бургас

1
650
Графит
Графити пред блок 16 във ж.к. "Възраждане". Снимка: Община Бургас

Преобразената от части фасада на блок № 16 в ж.к. „Възраждане“ с графити рисунките от твореца Иван Янков – Esteo ще бъдат своеобразно открити с импровизиран коктейл с музикално оформление на открито в събота от 19:00 часа, пред самия блок.

Всеки, желаещ да се присъедини, ще има възможност да се срещне с авторите на инициативата от Сдружение “Посока Бургас”, както и с художника на великолепните рисунки Esteo, да послуша приятна музика и да се зареди с хубаво настроение.

„Цел на съвместната среща е да се разкаже повече за инициативата, дали ще има продължение, кои ще са следващите проекти и теми“, коментира председателят на сдружението арх. Емил Бурулянов.

Инициативата за рисуване на стени и градски пространства „Изкуство за изкуството“ е естествено продължение на благотворителната изложба „Еклектика“, проведена през август 2023 г. Тя обедини над 20 артиста, които дариха картините си, за да се съберат средства за облагородяване на градската среда на Бургас. Събраните от продажбата на творбите средства се използват за изрисуване на фасади и обществени пространства от професионални графити артисти.

Инициативата е дело на Сдружение в обществена полза „Посока Бургас“ и се осъществи по идея на гл. юрист на сдружението Ивайло Найденов. „Посока Бургас“ е гражданска платформа за общественозначими каузи, идеи и важни проекти за града.

Кръводарителите в Бургас спасили живота на 3932 възрастни и 52 деца през миналата година

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Бай Жоро
Бай Жоро
29 дни по-рано

Ако е ТОЛКОВА наложително нека се работи 24ч.в денонощие и да приключи до края на юни!
Хайде погледнете и другите държави! Не само в Европа!!!